open-navfaktor-logo
search
Agresija na Ukrajinu
Časov Jar, jedini koridor za ulazak u Bahmut, pod stalnim bombardovanjem
U gradu Časov Jar, koji je meta ruskih napada u Donjeckoj oblasti, nastavljaju se žestoki sukobi ukrajinskih i ruskih snaga.
17.03.2023. u 10:48
get url
text

Časov Jar, jedini koridor za ulazak u grad Bahmut, koji je okružen ruskim snagama, pod teškim je bombardovanjem. U ovom gradu vode se ulične borbe između ruske i ukrajinske vojske.

Mali broj civila, koji ne žele da napuste svoje domove, pokušavaju da prežive u teškim uvjetima. Ekipa Anadolije ušla je u grad gdje je zabilježila trenutno stanje.

Na tom području mogu se vidjeti tenkovi, oklopna vozila i neeksplodirane bombe. U Časov Jaru nema struje, vode, prirodnog gasa i telefona, a ljudi uglavnom borave u skloništima.

FOTO: AA

Tatjana (62), koja nije htjela reći prezime iz sigurnosnih razloga, kazala je da je živjela u kući koju nije mogla ugrijati u hladnim danima i noćima. Kako je kazala, situacija u gradu se pogoršava.

Hranu spremaju na otvorenom, čak i na ulicama. U četvrtak je, ispričala je, projektil pogodio dječije igralište ispred stana u kojem žive.

- Napadaju svaki dan. Živimo u teškim uvjetima. U kući nema vode i struje, a ne rade ni telefoni. Usljed napada oštećene su skoro sve kuće u centru grada - izjavila je Tatjana.

Prema njenim riječima, moraju da kuhaju na ulici jer nemaju struje.

Osamdesetogodišnja Zina pokušava da prokuha vodu za čaj na vatri ispred stana u kojem živi sama.

- Situacija je jako loša. Rat je loš. Svaki dan smo na udaru - kazala je Zina.

Jako se plaši rata i želi da se što prije završi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.