open-navfaktor-logo
search
Serie A
Cassano prozvao trenera Juventusa, prednost u borbi za titulu dao Interu
Bivši italijanski fudbaler izjavio je kako vjeruje da će Inter ove godine biti prvak ponajviše što Juventus vodi trener kojim nije previše oduševljen
30.12.2019. u 16:00
get url
text

Bivši italijanski fudbaler Antonio Cassano izjavio je da je Inter trenutno bolja ekipa od Juventusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Govorim vam već od kraja augusta da će Inter osvojiti scudetto ove sezone - kazao je Cassano novinarima u Italiji.

Napomenuo je također da je trener Intera Antonio Conte neko ko uvijek u tim sa sobom donese dodatnih 15-20 bodova.

- On je sigurno trener svjetske klase koji jednostavno upali vatru u svojim igračima i odlično ih motiviše - rekao je Cassano, dodajući kako cijeloj igri Intera u velikoj mjeri doprinosi i sjajni napadač Romelu Lukaku za kojeg je kazao da nije previše vjerovao da će se dobro prilagoditi italijanskom fudbalu.

Dodao je također kako vjeruje da će Inter ove godine biti prvak ponajviše što Juventus vodi trener Maurizio Sarri kojim nije previše oduševljen.

- Sarri je možda uradio neke dobre stvari ranijih godina, ali je isto tako i činjenica da je prije toga radio u Serie B i C. Mislim da je samo prosječan trener - kazao je Cassano koji je nekada i sam igrao za Inter, a 2017. se oprostio od aktivnog igranja fudbala.

Istakao je i da je najveći problem s ekipom Juventusa što samo želi pobijediti pod svaku cijenu, a ne igrati lijep i atraktivan fudbal.

Juventus i Inter imaju po 42 boda, treći je Lazio s 36, a Roma sljedeća sa 35 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.