Nakon šestodnevnih priprema, mlada fudbalska reprezentacija BiH sutra u 13 sati u Trening-centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici igra prijateljski susret protiv Azerbejdžana.

Selektor mlade reprezentacije BiH  Vinko Marinović sutra neće moći računati na stopera zeničkog Čelika Vedrana Vrhovca zbog povrede, koji je odmah nakon prozivke u utorak i napustio kamp.

- Mislim da smo opet napravili dobru atmosferu. Momci dosta dobro rade i stvarno sam zadovoljan njihovim odnosom. Svi su, osim Vrhovca, zdravi i to je dobra stvar - kazao je danas  Marinović.

Sutrašnji protivnik je, ističe Marinović, dobra reprezentacija, koja je prije ove odigrala kontrolnu utakmicu protiv Ukrajine te izgubila s 0:1.

- Vidi se da imaju dobru ekipu i brze igrače, koji žele igrati. Mislim da će ovo biti dosta dobra provjera za nas i to je u ovom trenutku najvažnije. Naravno, u prijateljskoj se utakmici samo ne pišu bodovi, ali sve ostalo je isto. Želim da pobijedimo i da vidimo mogućnosti ove ekipe, ali imamo pred sobom još vremena da pogledamo neke igrače koji mogu konkurisati u kvalifikacijama - napominje Marinović.

Dobru atmosferu u bh. timu ističe i Marijan Ćavar, koji je igrao i u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, u kojima su zauzeli treće mjesto u svojoj grupi te se nisu plasirali u baraž. Međutim, 18 osvojenih bodova svakako je uspjeh za bh. tim.

- Nova je generacija, 1998/1999., ali po svemu što smo vidjeli radi se o generaciji koja je spremna napraviti nešto više. U prošlim kvalifikacijama falilo je i malo sreće, ali mislim da je vrijeme da ova reprezentacija napravi korak više - smatra Ćavar.

Dodao je kako su imali priliku kroz video prezentaciju upoznati tim Azerbejdžana, ali da moraju više gledati na sebe i svoju igru.