open-navfaktor-logo
search
Predsjednik UEFA-e
Čeferin još jednom zaprijetio preostalim "superligašima"
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin poručio klubovima koji nisu napustili Superligu da neće igrati Ligu prvaka ako se ne izjasne u vezi sa tim takmičenjem.
23.04.2021. u 21:42
get url
text

Superligu koja je svega dva dana nakon osnivanja doživjela pravi krah neki klubovi još nisu napustili niti odustali od tog projekta.

- Kristalno je jasno da će klubovi morati odlučiti jesu li u Superligi ili su evropski klub. Ako kažu da su u Superligi, onda, naravno, neće igrati Ligu prvaka. Ako su spremni to napraviti, onda neka igraju u svom takmičenju - rekao je Čeferin.

Nije poznato kakve će sankcije snositi klubovi koji su se odvojili u Superligu, ali Čeferin ističe da je drugačija situacija s klubovima koji su priznali grešku i napustili projekt.

- Još uvijek čekamo pravne stručnjake i onda ćemo donijeti odluku, ali svi će snositi posljedice za svoje odluke i oni to znaju. Drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoju grešku i koji su rekli da će napustiti projekt. Ostali uglavnom znaju da je taj projekt mrtav, ali vjerojatno ne žele to prihvatiti - izjavio je Čeferin za AP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.