Čeka se odluka Suda o prebacivanju Sejfovića u KPZ Zenica

Objavljeno: 13.09.17 u 15:03

Kantonalni sud u Sarajevu još nije donio odluku o prijedlogu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, koje je zatražilo da Amel Sejfović, koji je prije dva dana uhapšen na području mjesta Buci kod Visokog, pritvor do prvog ročišta izdržava u zeničkom KPZ-u.

Amel Sejfović    FOTO: MUP KS
Amel Sejfović FOTO: MUP KS

- Sud je zaprimio zahtjev Tužilaštva KS, ali odluka još nije donesena - kazala nam je Amra Kovačević, glasnogovornica Kantonalnog suda u Sarajevu.

Sejfovićev advokat Muhidin Kapo jutros nam je također kazao da mu nije poznato da li je sud donio odluku o ovom prijedlogu.

Sejfović je, podsjećamo, u ponedjeljak uhapšen u blizini Visokog, osam dana nakon što je uz prijetnju oružjem pobjegao iz prostorija KPZ-a Miljacka, gdje je bio u pritvoru zbog pljačke Raiffeisen banke u kojoj je ubijen biciklista Kemo Bašić.

On je u nedjelju 3. septembra, uz prijetnju oružjem zaposlenicima, pobjegao iz KPZ-a "Miljacka", a osam dana trajala je potraga za njim u kojoj su učestvovale gotovo sve policijske agencije u našoj zemlji.
Tokom te opsežne akcije uhapšeno je deset osoba, od kojih se šest nalazi u pritvoru zbog pomaganja zatvoreniku pri bijegu iz zatvora.

Nakon što je ponovno uhapšen, Sejfović je saslušan u MUP-u KS, odakle je vraćen u KPZ "Miljacka" iz kojeg je i pobjegao.

VEZANI TEKST - Novi detalji potrage: Sejfović bio naoružan do zuba, za sobom ostavljao hranu, odjeću, kartice...