DUG ZA PDV

Čelik će uskoro odblokirati račun i registrovati strance

Objavljeno: 04.09.2018. u 14:33

Kako je u izjavi za Fenu kazao direktor zeničkog premijerligaša Ismet Đugum, kao posljednja prepreka na putu deblokade klupskog računa stoji dug prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH

Čelik pre domaćim navijačima još nije primio pogodak FOTO: ARHIV

FOTO: FKSARAJEVO.BA

Fudbalski klub Čelik, koji je 24. jula potpisao Ugovor o reprogramu zaostalog duga s Poreskom upravom Federacije BiH, a čija je i prva od 120 rata u iznosu od oko 22.000 KM već i uplaćena 22. augusta, još nema odblokiran transakcijski račun te, ne može angažovati strane igrače i trenera.

Kako je u izjavi za Fenu kazao direktor zeničkog premijerligaša Ismet Đugum, kao posljednja prepreka na putu deblokade klupskog računa stoji dug prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

- Imamo oko 150.000 KM duga za PDV, ali u toku su dogovori oko načina njegovog izmirenja. Postoji nekoliko varijanti da izmirimo te obaveze. Jedna od varijanti je da dobijemo reprogram na 36 mjeseci i toliko rata, a jedna je da dio platimo, nakon čega bi nam bio odblokiran račun, a ostatak duga bismo izmirili na rate - ističe Đugum.

Dodaje da bi, ako bi postigli dogovor za drugu varijantu otplate, odjednom trebali isplatiti oko 50 posto duga.

- Imamo puno dugova i prema drugim potražiocima, ali jedinu blokadu imamo od preduzeća ITC. Međutim, s njima smo se dogovorili da će u narednim danima oni skinuti blokadu, a onda ćemo se dogovoriti o načinu na koji ćemo im isplatiti dug, koji iznosi oko 70.000 KM - kaže Đugum, koji dodaje kako su blokade računa zbog dugova prema ITC-u i Upravi za indirektno oporezivanje BiH bile najozbiljnije.

Vjeruje kako će ove blokade riješiti do sredine naredne sedmice, nakon čega bi mogli biti registrirani trener Adnan Ornek i Senegalci Faustin Senghor (24) i Moussa Marone (23). Što se tiče registracije Ensara Hajrovića, koju blokira UEFA, Čelik je uložio žalbu te očekuje pozitivan rasplet.

Neizvjesno je da li će svi biti na raspolaganju za utakmicu narednog, 9. kola, koju nakon pauze igraju protiv Slobode u Tuzli.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije