open-navfaktor-logo
search
Težak ispit
Čelik i bez novopridošlih stranaca u Ugljeviku traži treću gostujuću pobjedu
Imamo 27 igrača, dobra je konkurencija, a igrat će oni koji su najbolji, kazao je Ozer
16.08.2019. u 13:28
get url
text

Nakon poraza u derbiju 4. kola BHT Premijer lige na Bilinom polju od Željezničara (0:2), fudbaleri Čelika sutra će u Ugljeviku gostovati kod posljednjeplasirane Zvijezde 09.

Čelik je sa sedam bodova sada peti na tablici, uz gol-razliku 3:3, dok je Zvijezda 09 u protekla četiti kola osvojila samo jedan bod, te postigla dva i primila sedam golova.

- Prošle smo sedmice izgubili kod kuće od Želje, ali nije to rezultat koji smo po igri bili zaslužili. Ali, tu utakmicu moramo zaboraviti i već smo je zaboravili - kaže trener Čelika Hasan Ozer, koji je dodao kako već danas idu na put:

- U ekipi nema nikakvih promjena. Do sada nismo izgubili u gostima, imamo dvije pobjede, a pokušat ćemo pobijediti i na ovoj utakmici. Mislim da smo dobra ekipa, da dobro i igramo, ali da trebamo malo poboljšati završnicu - smatra Ozer.

Napominje kako će ovo biti teško gostovanje za njegov tim. Pogotovo što, kako ističe, domaćin ima samo jedan bod.

- Nijedna utakmica nije lagana. U protekle smo četiti vidjeli koliko je liga teška, ali kako vrijeme odmiče bit će sve teže - upozorava Ozer.

Ozer ističe kako neće biti promjena u sastavu. Ekipi se, uz Gambijca Faoluya Keitu (20 godina) iz senegalskog kluba ASC Ndiambour u Lougu, koji je stigao prije 10-ak dana, sada priključio još jedan veznjak, Armel Bradji Dakouri (29) iz Obale Slonovače. Dakouri je prošle sezone igrao za makedonski Skhupi.

- Počeli su s nama trenirati, ali još nisu potpuno spremni. Imamo 27 igrača, dobra je konkurencija, a igrat će oni koji su najbolji. Ime nije važno, samo ko se iskaže na treningu - ističe Ozer, koji dodaje kako je težak izbor, jer može računati na samo 18 igrača.

U suprotnom smjeru na posudbu je ove sedmice otišao Nermin Hajdarević, koji se do sada nije uspio nametnuti za nastupe u Čeliku. Ljetos je i napadač Čelika Marin Jurina otišao na posudbu u Skhupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.