open-navfaktor-logo
search
Burno u Zenici
Čelik želi pobjedu: Trener Ornek se umorio, progovorit će nakon Tuzla Cityja
Zbog povrede neće biti Fenana Salčinovića, a iz istog su razloga upitni i Ševko Okić, te Marin Jurina
21.09.2018. u 12:28
get url
text

Fudbaleri Čelika u srijedu su doživjeli prvi ovosezonski poraz na svom terenu i ispali su iz Kupa BiH od Krupe (1:2), a već u nedjelju igraju važnu utakmicu 10. kola BHT Premijer lige, u kojem dočekuju tim Tuzla Cityja.

Zeničani su u pripremnom periodu pred ovu sezonu od ovog rivala poraženi u Zenici s 0:2, ali trener Adnan Ornek ističe kako ove sezone u premijerligaškim mečevima na Bilinom polju još nisu primili nijedan gol.

- Nije prošlo dobro u Kupu, ispali smo, ali otvoreno ću kazati da nisam ni znao koliko daleko možemo s ovim kadrom u Kupu BiH - kazao je trener Ornek, koji je istakao kako njihov nedjeljni protivnik ima jedan od najjačih rostera u ligi.

 - Kada pogledamo njihov kadar, vidimo da je to ekipa koja se može boriti za izlazak u Evropu. Međutim, mi na domaćem terenu imamo dobru naviku da se dobro igramo i dobro borimo te koristimo prednost domaćeg terena. Naš put želimo nastaviti s tri nova boda - kazao je Ornek.

On se nada podršci sa tribina, a zahvalio je svojim igračima koji su u prvih devet kola, kako je istakao, dali maksimum.

- Bilo je očekivano i da ćemo pasti u nekim momentima, da će neki igrači biti povrijeđeni, ali drži nas borbenost. Mi smo jedini tim koji nema stranaca na terenu, koji nema svog trenera na klupi. I ja sam se, zbog svih tih stvari, umorio. Ne želim da ovo koristim kao izgovor, ali ovo sve što smo do sada uradili, to je zahvaljujući stručnom štabu i igračima. U svemu nam je pomoć bila i podrška publike, kako kući, tako i u gostima. Zato ih ponovo pozivam da pomognu ovoj skromnoj ekipi, koja nema puno igrača, kako bi ostvarila važnu pobjedu - kazao je Ornek.

Najavio je da će nakon ove utakmice reći i nešto više o stanju u timu, te poduzeti neke korake, ali da to ne želi sada govoriti. Zbog povrede neće biti Fenana Salčinovića, a iz istog su razloga upitni i Ševko Okić, te Marin Jurina.

Svoju povredu potpuno nije sanirao ni golman Branislav Ružić, koji je bio najjača karika Čelika te, u premijerligaškim duelima, u dosadašnjem toku sezone nije primio nijedan gol iz igre. Jedini gol primio je prošle sedmice, u porazu kod Slobode, koja je slavila nakon penala s minimalnih 0:1.

Ružić se zahvalio klupskom fizioterapeutu Albinu Mašiću na pomoći, kao i cijelom zdravstvenom timu. 

- Znamo svi kakva nas utakmica očekuje u nedjelju. Tuzla ima odlične pojedince, koji mogu riješiti utakmicu, ali mi se spremamo i želimo dati sve od sebe za pobjedu. Nadam se da će nas navijači podržati, jer kada su igrači prisutni, kada ima više publike i nama je lakše - kazao je Ružić, koji je dodao kako je on profesionalac i da će, uprkos tome što nije potpuno zdrav, dati sve za pobjedu.

Klupski sekretar Ismar Huskić najavio je kako su u posljednjoj fazi deblokade klupskog računa, te da su već uputili zahtjeve za dodjelu radnih dozvola za trenera Orneka i strane igrače.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.