open-navfaktor-logo
search
Preminuo u 36. godini
Čelnici Eurolige emotivnim porukama oprostili se od Bosanca Selvera Džigala
Čelnici Eurolige emotivnim porukama oprostili su se od Selvera Džigala, Sarajlije koji je u utorak preminuo u 36. godini.
13.02.2020. u 00:03
get url
text

- Košarkaška porodica Eurolige žali za jednim od svojih najdražih članova. Selver Džigal umro je u utorak u Barceloni. Selver je bio vrlo cijenjeni član Odjela za takmičenje u Euroligi, gdje je radio od 2007. godine - saopćeno je na službenoj stranici Eurolige.

Jordi Bartomeu, prvi čovjek Eurolige, u superlativima je govorio o Sarajliji.

- Tužna su srca svih nas u Euroligi, jer nas je prerano napustio sjajni mladić. Nepokoran profesionalac s beskrajnom velikodušnošću duha, Selver nam je bio više nego saradnik. Nedostajat će nam svaki dan - rekao je Bertomeu, predsjednik i izvršni direktor Eurolige.

Dirljive su bile i riječi Eduarda J. Sccota, šef odjela operativnog odijela Eurolige.

VEZANI TEKST - Tužna vijest iz Barcelone: U 36. godini preminuo Sarajlija Selver Džigal

- Svi ćemo se sjećati Selvera po dobroti koju je nedvosmisleno dijelio sa svima na koje je naišao, koristeći svoj predivan smisao za humor kad god je to moguće. Bio je cijenjeni kolega i nezaboravan prijatelj. Izražavamo najdublje saučešće supruzi Jasmini, njegovoj porodici i svima iz košarkaške zajednice koji su imali zadovoljstvo poznavati Selvera - rekao je između ostalog Sccot.

Tokom svog boravka u Euroligi, Selver je bio odgovoran za upravljanje Euroliga Turkish Airlinesom, Eurocupom, kao i Adidas turnirom juniorske Eurolige.

Rodom iz BiH, Selver je kao mladić u Sarajevu počeo igrati košarku, a zatim se sa majkom i sestrama nakratko preselio u Zaragozu (Španija) u osmoj godini života. Sa 15 godina vratio se u Španiju i potpisao za Barcelonu. U klubu je igrao u nekoliko mlađih kategorija, osvojivši titulu prvaka Španije sa uzrastom do 16 godina. Seniorsku košarku igrao je španske klubove Sabadell, Sant Cugat i Mollet. Sa 23 godine, Selver se pridružio porodici Eurolige, gdje je radio sve do svog preuranjenog odlaska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.