Centrotrans otvorio automatsku autopraonicu

Objavljeno: 12.10.17 u 16:10

Prva automatska autopraonica za autobuse, kamione i druga industrijska vozila otvorena je na Auto bazi Centrotransa u Sarajevu.

 

Uvijek na raspolaganju, s radnim vremenom od 00 do 24 sata, automatska praonica Centrotransa, namijenjena za vlastite, ali i potrebe drugih prijevoznika i prva je u BiH koja koristi tehnologiju najnovije generacije. Automatsko pranje vozila već duže vrijeme je poznato i koristi se uglavnom za putnička vozila, dok je nova autopraonica Centrotransa namijenjena za autobuse, kamione i druga industrijska vozila.

Vrijednost investicije iznosi preko 150.000,00 KM, a praonica i dodatna oprema uvezeni su iz Španije. Svojim karakteristikama novootvorena autopraonica nudi značajne pogodnosti i uštede u održavanju čistoće autobusa i kamiona. Jedna od osnovnih prednosti jeste to što se pri pranju sprečava bilo kakvo oštećenje laka i dijelova vozila poput brisača, krovnih nosača i antena koje, u ovom slučaju nije potrebno demontirati.

Potpuna automatiziranost, uz korištenje kartice, omogućava kompletnu uslugu, što podrazumijeva mogućnost preventivnog pregleda, pranje vozila sa vertikalnom i horizontalnim četkama, pranje donjeg postroja vozila, unutrašnje pranje (uz mogućnost dubinskog pranja sjedišta), pranje motora i ostalih segmenata vozila.

Otvaranjem automatizirane praonice Centrotrans je kompletirao svoje usluge. Od sada, svi prijevoznici putnika i tereta koji dolaze u Sarajevo, na jednom mjestu (Stup - Kurta Schorka br. 14), mogu izvršiti pranje i održavanje svojih vozila, obaviti tehnički pregled, izvršiti zamjenu guma te na posebno uređenom i obezbjeđenom prostoru parkirati svoje autobuse i kamione.