open-navfaktor-logo
search
Incident u Sarajevu
Centrotrans se oglasio o napadu na njihovog vozača na Čengić Vili
Kompanija Centrotrans oglasila se u vezi sa jučerašnjim napadom na njihovog vozača u sarajevskom naselju Čengić Vila
09.06.2022. u 08:22
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama, na autobuskoj stanici na Čengić Vili izbila je tuča nakon što je djevojka odbila platiti kartu vozaču autobusa. Djevojka se pobunila i pozvala pratioca - momka koji je bio u društvu sa još jednom osobom, pa su obojica počeli udarati po autobusu, te tući i vozača. Neko od okupljenih građana pozvao je policiju koja je ubrzo stigla.

Iz Centrotransa ističu da punih 75 godina obavljaju javni prijevoz putnika.

- Generacije naših uposlenika educirani su da budu na usluzi našim korisnicima i pruže im maksimalno kvalitetnu uslugu. Zbog takvog pristupa naših uposlenika i odnosa prema putnicima iz godine u godinu raste broj korisnika koji svoje potrebe za prijevozom rješavaju koristeći usluge Centrotransa. Takav odnos je i na području Kantona Sarajevo - naveli su iz Centrotransa.

Ističu da njihovo vozno osoblje, prilikom ulaska u autobus kako se to radi i u svim evropskim gradovima, od putnika traži da pokaže voznu kartu ili kod njih kupi kartu za prijevoz.

- Nažalost, među desetine hiljada putnika, koje Centrotrans dnevno prevozi na području Kantona Sarajevo, nađu se i oni koji nisu spremni poštivati ustaljena pravila i platiti kartu za uslugu koju pruža naša kompanija. Vandalski napad na naše vozače pokazuje svu težinu i složenost posla koji oni obavljaju. Očito je da u ovome gradu, obavljanje prijevoza i pošten i odgovoran rad, te poštivanje propisa i uspostavljenih pravila mogu vas dovesti u opasnost i ugroziti vašu sigurnost - saopćili su i dodali:

VEZANI TEKST - Na Čengić Vili intervenirala policija, navodno djevojka odbila platiti autobusku kartu pa izbila tuča

- Imajući u vidu da naše vozno osoblje obavlja iznimno važnu ulogu u prijevozu građana, od nadležnih policijskih i drugih organa te institucija Kantona Sarajevo očekujemo da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se kaznili počinioci ovoga vandalskog čina te da iznađu adekvatna rješenja kako bi se ovakvi napadi na vozno osoblje u budućnosti spriječili.

Također, očekujemo od građana i korisnika naših usluga da osude ovakvo nasilničko ponašanje pojedinaca te podrže rad našeg voznog osoblja. Sa svoje strane poduzet ćemo sve što je potrebno kako bi naši korisnici usluga i dalje imali pravovremenu i kvalitetnu prijevoznu uslugu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.