open-navfaktor-logo
search
Uređenje prostorija
Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Općina Centar donirala šest hiljada maraka
Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uvjeta rada u predškolskim i školskim ustanovama. 
20.10.2020. u 14:47
get url
text

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u vrijednosti 6.000 maraka Javnoj ustanovi Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju za zamjenu popravku radijatora i nabavku materijala za sanaciju toaleta. Ugovor o donaciji potpisali su načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktorica JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, Meliha Povlakić-Hadžiefendić. 

- Ovo nije prvi put da dobijemo značajna sredstva od Općine Centar i na tome smo neizmjerno zahvalni. Sredstva koja smo danas dobili ćemo utrošiti za zamjenu ventila na radijatorima koji su stari i dotrajali. S obzirom da dolaze hladniji dani i da počinje sezona grijanja, ova donacija nam je itekako značajna. Dio sredstava ćemo utrošiti i za sanaciju toaleta, koji su u lošem stanju - pojasnila je Povlakić-Hadžiefendić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar, iako nema direktnu nadležnost u oblasti obrazovanja, nastaviti snažnu podršku obrazovnim ustanovama kako bi se učenicima i nastavnom osoblju obezbijedili što bolji uvjeti za rad, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.