open-navfaktor-logo
search
Predsjednik kluba
Cerićeva poruka navijačima Želje
Skupština FK Željezničar danas je na redovnoj sjednici imenovala Samira Cerića za novog predsjednika kluba, a prvi čovjek Plavih govorio je o svojim prvim koracima, ciljevima i strateškim partnerima.
23.01.2021. u 23:05
get url
text

- Želim vjerovati da je ovo početak jedno nove epohe najvećeg i najtrofejnijeg bh. fudbalskog kluba, našeg Željezničara. Uvjeren sam da sada otvaramo nove stranice, ne samo fudbala, nego i cjelokupnog bh. sporta s jednim novim pristupom i metodama upravljanja.

- Uzbuđen sam i sretan naravno, ovo je za mene veliki dan. Moji prvi potezi s mjesta prvog čovjeka kluba bit će naravno analiza i revizija trenutne finansijske i administrativne situacije, kao i momentalni rad na usklađivanju statuta i pronalaženju modaliteta koji će omogućiti da privučemo kvalitetne strateške investitore, kazao je Cerić u uvodnom izlaganju, a potom dodao:

– Ne mislim da će moja pozicija i lokacija u Londonu predstavljati problem u operativnim stvarima, naprotiv mislim da moja lokacija i to što sam baziran u Londonu blizu investicija, blizu velikih kompanija koje mogu postati generalni sponzor Želje je velika prednost Željezničara danas. U potpredsjednika, gospodina Jasmina Badžaka, imam veliko povjerenje, ostvarili smo veoma kvalitetan odnos u kratkom vremenskom periodu i mislim da ćemo zajednički, timski puno toga uspjeti da ostvarimo na terenu u Sarajevu, a naravno s vremena na vrijeme ću biti prisutan lično i fizički u Sarajevom s ostatkom tima.

Upravni odbor FK Željezničar danas je "pojačan" s dva nova člana, radi se o Dini Osmanoviću i Sam X. Liju koji su imenovani nakon prijedloga predsjednika Cerića.

– Predložio sam Skupštini gospodina Dinu Osmanovića, uspješnog i ambicioznog pravnika i stručnjaka po pitanju sportskog prava koji dobro poznaje situaciju u našem sportu i fudbalu, zakonodavstvu, kako u BiH tako i na međunarodnoj sceni s već ostvarenim vezama s UEFA-om i FIFA-om i drugim fudbalskim savezima širom Evrope. Jednu u glavnih i najbitnijih uloga koje će on da igra od početka bit će vezani za usklađivanje statuta i nalaženje modaliteta za privlačenje investicija.

- Što se tiče gospodina Sam X. Lija kojeg sam također predstavio na Skupštini kao velikog investitora i stručnjaka sponzorske materije koji je zastupao interese NBA lige u Kini četiri godine i koji trenutno zajedno samnom uključen u potencijalne investicije u sportu. Mislim da gospodin Li Želji može puno toga donijeti u tekućem periodu i koji će zajedno sa mnom i mojim timovima u Londonu i Aziji raditi na pronalaženju adekvatnih kvalitetnih investicija za Želju i Željin kolektiv, kao i puno veći generalni sponzorski ugovor koji sami po sebi mogu Želji omogućiti multimilionski godišnji budžet pod uvjetom da se kvalitetno i adekvatno osvjetljuje i prezentira svjetskim kompanijama i bitnijim regionalnim. Želim da napomenem da sam uspješno izlobirao gospodina Lija na osnovu vizije za bolje sutra Želje i da preko zajedničkih poznanika i poslovnih partnera poput Edmunda Chua imamo dosta poznanstava u svim segmentima sportskih i investicijskih djelovanja - istakao je Samir Cerić, te na kraju poslao poruku svim navijačima.

- Smatram da su za Željine navijače najbitniji trofeji, želim da im poručim da ćemo raditi na svim bitnim ciljevima za Želju i unapređenju Kluba i tima po svim osnovama kako bi ostvarili uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Kao što sam danas delegatima Skupštine rekao, Željo je više od kluba, Željo je institucija, Željo je ljubav koja treba da nas spaja, a ne razdvaja!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.