open-navfaktor-logo
search
Press
Čerkez: Večeras ćemo raditi veliki broj testova u Sarajevu, Mostaru i Tuzli
Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, u današnjem obraćanju javnosti kazao je da su danas do 17 sati, od početka testiranja na koronavirus, izvršili ukupno 411 testiranja i da je 48 testova bilo pozitivno. Kazao je da su predložili da se napravi zabrana kretanja izvan mjesta prebivališta.
24.03.2020. u 17:59
get url
text

- Večeras ćemo raditi veliki broj testova u laboratorijama u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. U Bihaću je jedan pozitivan slučaj od pet testiranih. Kad smo kod Bihaća, današnji smrtni slučaj nije vezan sa koronavirusm. Riječ je o osobi koja je imala vezu s migrantskim centrom, nije bila pozitivna, radi se o influenci. U Mostaru je pet osoba testirano, imamo dvije osobe pozitivne iz Širokog brijega, oni su svi vezani za prvi slučaj, odnosno, za importovani slučaj iz inostranstva - rekao je Čerkez. 

On je sugerirao građanima da pored slušanja o koroni, se posvete i drugim stvarima.

Dodao je kako Krizni štab FBiH predlaže da samo tri granična prijelaza budu i za robe i za putnike.

- Predlažemo da se napravi zabrana kretanja izvan mjesta prebivališta, da ćemo tako smanjiti komunikaciju. U narednih 15 dana bit će važno da se pridržavamo propisanih mjera. Još jednom apelujem na građane da se ne kreću u grupama, jer smo viđali takvo što u gradu - rekao je Čerkez.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.