Zbog nesreće

Cetinski se oglasio nakon podizanja optužnice: Kreće linč, spreman sam na udare jake artiljerije

Objavljeno: 09.01.2019. u 18:15

Cetinskog terete da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolovozu Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolovozu narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvu u Puli jučer podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao muškarac, oglasio se i sam muzičar na društvenim mrežama.

- Dragi moji evo opet kreće val javnog linča povodom pokrenute optužnice. (Hvala dragom Bogu da je podignuta jer ću tako napokon doći do prilike odbraniti se). Za sada se neću braniti javno u medijima jer je to nemoguća misija ali i da ne bi utjecao na daljnji rad suda te neću zamjeriti nikome ko određuje te krive naslove i pokreće na linč. To ću ostaviti za neka druga vremena i za Svevišnji sud. Nisam ja taj koji sudi. Samo je jedan Svevišnji pred kojim ćemo svi jednog dana odgovarati. Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije tačno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon. Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na porodicu pokojnika kao i na mene i moju porodicu unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti sa tim vjerujte mi , jako je teško ali nisam lik koji bi klonuo i poprilično sam spreman na udare jake artiljerije. Ipak ima i normalnih ljudi kao i objektivnih novinara koje sam upoznao u cijeloj toj neželjenoj situaciji i oni su ti koji mi daju tu dodatnu snagu i volju za dalje. Veliko hvala svima koji ne osuđuju unaprijed i koji su velika podrška meni i mojima - napisao je Toni.

 

Optužnica protiv Tonija Cetinskog podignuta je 31. decembra. Prema izvještaju pulskog Općinskog državnog odvjetništva Cetinski se tereti da je 3. novembra 2017. oko 13:55 sati upravljao vozilom kolovozom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama. Cetinski se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Također, Cetinskog terete da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolovozu Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolovozu narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije