Odnijeli bodove

Četiri Austrijanca po lijepom se sjećaju Bilinog polja

Objavljeno: 10.09.2018. u 13:19

Od sadašnjih članova seniorske reprezentacije Austrije Zenicu, osim Schauba, pod dobrom pamte Kainz, Gregoritsch i Hinteregger, koji je tada bio kapiten austrijske selekcije

Detalj sa utakmice mladih selekcija Austrije i Bosne i Hercegovine

Prošlo je pet godina otkako su mlade selekcije Bosne i Hercegovine i Austrije odmjerile snage na Bilinom polju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Austrijanci su tada zahvaljujući mnogo kvalitetnijoj igri slavili s 2:0 protiv BiH, koju je s klupe predvodio Vlado Jagodić.

Golove za Austrijance dali su Louis Schaub i Kevin Stöger, a Schaub će i ovoga puta imati priliku da istrči na travnjak Bilinog polja. Od sadašnjih članova seniorske reprezentacije Austrije Zenicu, osim Schauba, pod dobrom pamte Florian Kainz, Michael Gregoritsch i Martin Hinteregger, koji je tada bio kapiten austrijske selekcije, a danas je član udarne postave tima Franca Fode.

U sastavu mladog nacionalnog tima BiH od aktuelnih reprezentativaca bili su Kenan Pirić, Rade Krunić, Goran Zakarić, Sanjić Prcić, Haris Duljević i Gojko Cimirot.

BiH je tada utakmicu počela u sastavu: Kristian Jajalo, Bojan Letić, Sead Jakupović, Adnan kovačević, Sanjin Prcić, Marko Miletić, Srđan Grahovac, Goran Zakarić, Tomislav Barišić, Haris Duljević i Gojko Cimirot. Na klupi su ostali: Kenan Pirić, Ognjen Petrović, Amer Bekić, Bahrudin Atajić, Mario Kvesić, Jozo Špikić, Rade Krunić.

Nadati se da će sutra bivši mladi reprezentativci BiH imati više razloga za slavlje nego prije pet godina.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije