open-navfaktor-logo
search
Ministrova pressica
Četiri pritužbe na dodjelu grant sredstava za malu privredu
Ministar nahvalio Komisiju, ističući da on nije imao nikakvog utjecaja na donošenje odluka o dodjeli grant sredstava
18.10.2019. u 12:22
get url
text

 Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo osiguralo je 1.300.000 KM grant sredstava za poticaj maloj privredi u tom kantonu. Komisija za odabir korisnika poticajnih grand sredstava za 2019. godinu razmatrala je 116 aplikacija, a novac će dobiti 60 privrednika. Ministar privrede KS Haris Bašić danas je na pres-konferenciji podsjetio  da su prošle godine pristigle samo 34 aplikacije, a da je 30 subjekata dobilo novac za sufinansiranje, te smatra da je to dokaz povećanja povjerenja u sistem odlučivanja za dodjelu sredstava.

Iako u 2018. godini nije bilo ni jednog prigovora, Bašić je kazao da su ove godine pristigle četiri pritužbe koje će biti razmatrane i na koje će biti odgovoreno. Ukoliko pravni subjekti ne dobiju odgovor, Bašić  poručuje da imaju pravo zatražiti sudsku reviziju procesa, te da će Ministarstvo i Komisija rado ispraviti greške.

Pohvalio je transparentnost rada svih članova Komisije, ističući da on nije imao nikakvog utjecaja na donošenje odluka o dodjeli grant sredstava. Na press konferenciji je istaknuto da je pristiglo vrlo malo prijava za dodjelu sredstava za kreativnu industriju te su pozvali male privrednike da se prijave sljedeće godine.

- Pozivam sve pravne subjekte da ne budu obeshrabreni i da se prijavljuju kako bi se sredstva što kvalitetnije koristila - rekao je Bašić.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.