open-navfaktor-logo
search
Debitanti
Četiri Zmaja upisala prve nastupe protiv Crne Gore, (ne)zadovoljni nakon remija
Fudbalska A reprezentacija BiH sinoć je još jednom razočarala i odigrala mršavi remi protiv Crne Gore. Da nije bilo raspoloženog Ibrahima Šehića, gosti bi bez većih problema pokorili Grbavicu...
03.06.2021. u 12:17
get url
text

U duelu protiv Crnogoraca debi u dresu BiH upisali su Adi Nalić, Aleksandar Jovičić, Damir Sadiković i Jusuf Gazibegović.

- Bio je to poseban trenutak za mene i ponosan sam zbog debija za A tim. Što se igre tiče, moglo je i bolje. Nismo zadovoljni rezultatom, ali nadam se da će u narednom periodu biti bolje. Dobro smo ušli u utakmicu, ali smo kasnije griješili u predaji lopte, dok je protivnik dobro stajao na terenu. Iz naših grešaka oni su stvorili nekoliko prilika i na našu sreću Šehić je bio na visini zadatka. Imali smo i mi neke svoje prilike, ali treba nam još vremena da se uigramo - kazao je Jovičić, koji je odigrao cijeli meč.

Sadiković i Gazibegović priliku su dobili u drugom poluvremenu.

- Za mene je ovaj debi poseban jer sam prvi nastup za nacionalni tim ostvario na stadionu gdje sam počeo svoju ozbiljniju karijeru i gdje sam proveo dosta vremena. Sigurno da ću se sjećati ovog trenutka čitav život. Što se mog nastupa tiče, mislim da je bilo korektno. Zaista sam imao želju i htijenje, ali žao mi je što generalno nismo pokazali više protiv Crne Gore. Protivnik je bio konkretniji, ali ne može se reći da su nas baš nadigrali. Imali smo i mi par situacija za gol, tako da je neriješeno vjerovatno i najrealniji rezultat - rekao je Sadiković.

- Neopisiv je osjećaj koji sam imao u trenutku kad sam ulazio u igru. Moj san se ispunio. Žao mi je što nismo ostvarili bolji rezultat, dopustili smo previše šansi protivniku. Nismo bili baš na nivou, ali prvi put smo zajedno u ovom sastavu pa je u neku ruku to moglo i da se očekuje. Bez obzira na to, smatram da imamo kvalitet i da protiv Danske možemo biti samo bolji. I ja mogu puno bolje, ali ponosan sam zbog debija i nadam se da ću imati još prilika da pokažem šta znam - kazao je Gazibegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.