open-navfaktor-logo
search
Sastanci
Četrnaest sindikata poručuje: Novo rukovodstvo SSSBiH nije legitimno
Poručuju da će od Ministarstva pravde tražiti ocjenu o tome da li je kongres održan po statutu, odnosno po zakonu, te da li je  prekršen zakon o udruženjima i fondacijama
23.10.2018. u 13:24
get url
text

Posljednji Kongres SSSBiH održan je nelegalno i novo rukovodstvo nema legalitet niti legitimitet,  poručuju predstavnici 14 granskih sindikata sa sastanka u Sarajevu, koji je  toku, javlja reporter BHRT.

U zgradi Saveza samostalnih sindikata Bosne Hercegovine u Sarajevu u toku je sastanak 14 granskih sindikata koji su ranije izrazili nezadovoljstvo načinom na koji je organizovan kongres saveza samostalnih sindikata u nedjelju na kojem je izabrano novo rukovodstvo.

Učesnici današnjeg sastanka najavili su da će razmatrati način na koji je održan kongres, odnosno da će tu informaciju uputiti Međunarodnoj konfederacije sindikata. Smatraju da je Kongres održan nelegalno i da novo rukovodstvo nema ni legalitet ni legitimitet da predstavlja SSS BiH.

Poručuju da će od Ministarstva pravde tražiti ocjenu o tome da li je kongres održan po statutu, odnosno po zakonu, te da li je  prekršen zakon o udruženjima i fondacijama.

Podsjetimo, u nedjelju je u Zenici održan 14. vanredni kongres SSSBiH na kojem je izabrano novo rukovodstvo, a za predsjednika Selvedin Šatorović. Od tada se ne stišavaju rekacije ostalih sindikata na način zakazivanja Kongresa i izbora novog rukovodstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.