open-navfaktor-logo
search
Legendarni košarkaš
Charles Barkley ulaže veliki novac na Nurkićev Portland
Uprkos uvjerljivom porazu Portland Trail Blazersa od Utah Jazza na startu nove NBA sezone rezultatom 120:100, legendarni Charles Barkley uvjeren je da će ekipa našeg Jusufa Nurkića biti jedan od favorita iz sjene u ovoj sezoni.
25.12.2020. u 12:14
get url
text

Član originalnog Dream Teama siguran je do te mjere da će Portland ove sezone igrati u finalu Zapadne konferencije, da je na to spreman uložiti 100 hiljada dolara.

Posljednjih nekoliko godina, Barkly je istaknuti fan Nurkićevog Portlandama, a kao stručni komentator u svojim analizama uvijek iznenadi ostale sa stavom da tim iz RIP Cityja otići do kraja.

- Ovo je moja prva oplakada. Želim da stavim 100 hiljada dolara da će Portland da osvoji Zapad, završi to do sutra. Želim 100 hiljada dolara da stavim na to da će Portland doći do završnice - rekao je u kameru Barkly na iznenađenje prisutnih.

Legendarni košarkaš koji je tokom karijere igrao za Philadelphiju, Phoenix i Houston, i nije baš neki posebno dobar prognozer. Pred početak "balona" u Orlandu govorio je nešto slično što govori i ovoga puta, a sličnu priču je pričao i 2019. godine.

No, ovoga puta nije sve šuplja priča jer je u igri novac, a Barkley ima 100 hiljada razloga da vjeruje u Nurkića, Lillarda, McColluma i ostale.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.