navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Lagano i ukusno

Cheesecake s borovnicama: Recept za prefinu tortu sa sirom koja se ne peče

Tokom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koje se ne peku i vrlo lako se pripremaju.

Objavljeno: 04.08.2020. u 12:16
get url
text

Cheesecake s borovnicama je takva slastica. Najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne.

Sastojci za podlogu:

180 grama čajnih keksića po želji
100 grama maslaca

Za nadjev:

250 grama vrhnja za šlag
200 grama sirnog namaza
100 grama šećera u prahu
1 čajna kašičica ekstrakta vanilije
125 grama borovnica

Priprema:

1. U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.
2. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.
3. Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
4. Mikserom pretvorite vrhnje u šlag.
5. U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
6. Nježno umijesite šlag u sirni namaz te sve zajedno začinite s ekstraktom vanilije.
7. Prebacite smjesu na podlogu od smrvljenih keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.
8. Stavite tortu od sira u frižider na barem četiri sata, ili preko noći.
9. Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.