open-navfaktor-logo
search
Sedmo pojačanje
Chelsea dogovorio rekordan klupski transfer, Havertza će "masno" platiti
Talentovani 21-godišnji fudbaler Kai Havertz sve je bliže prelasku iz Bayer Leverkusen u Chelsea, nakon što su klubovi dogovorili transfer od 80 miliona eura plus 20 uz ispunjavanje određenih bonusa, javili su u četvrtak britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).
03.09.2020. u 17:16
get url
text

Chelsea, koji već nekoliko sedmica pregovara s Bayerom oko dovođenja njemačkog reprezentativca, zaključio je u srijedu dogovor o rekordnom klupskom transferu koji bi mogao dostići iznos od 100 miliona eura.

Havertz, koji je iskazao želju da pređe u londonski klub još uvijek nije obavio ljekarski pregled i ostat će s reprezentacijom Njemačke, koja se priprema za utakmice Lige nacija protiv Španije i Švicarske.

Prethodni klupski rekordni transfer Chelseaja bio je dovođenje golmana Kepe Arrizabalaga iz Athletic Bilbaa za 80 miliona eura, 2018. godine.

Ranije ove sedmice, Peter Bosz, trener Bayera, rekao je da 21-godišnjak vjerovatno neće ponovo trenirati s klubom jer je blizu prelaska u Premier ligu.

Ukoliko transfer zaista bude realizovan, Havertz će postati sedmo pojačanje tima Franka Lamparda ovog ljeta, nakon što su stigli Timo Werner, Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Thiago Silva, Malang Sarr i Xavier Mbuyamb.

Navodno, u sklopu dogovora dvaju klubova Chelsea će u Bayer na posudbu poslati novi akviziciju Sarra, talentovanog defanzivca koji je stigao iz Nice.

Havertz je dijete Bayera, a za prvi tim je debitovao 2016. godine. Od tada je za Apotekare odigrao 150 takmičarskih utakmica i postigao 46 golova. Ofanzivni veznjak za nacionalni tim Njemačke nastupio je sedam puta uz jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.