Kompenzacija

Chelsea odredio cijenu za Sarrija, šta nudi Juventus?

Objavljeno: 31.05.2019. u 14:49

Uprkos osvajanju drugog po snazi evropskog takmičenja, Chelsea je spreman dozvoliti bivšem treneru Napolija da ode

Sarri "košta" šest miliona eura

Maurizio Sarri, iskusni stručnjak koji je predvodio Chelsea do naslova prvaka Evropske lige, sve je bliže klupi Juventusa.

Uprkos osvajanju drugog po snazi evropskog takmičenja, Chelsea je spreman dozvoliti bivšem treneru Napolija da ode uz naknadu od šest miliona eera, piše Calciomercato.

Međutim, Juventus ne želi da plati ovo obeštećenje, ali ima drugi prijedlog. Stara dama je navodno ponudila da novaz za Sarrija kompenzira kupovinom italijansko-brazilskog lijevog beka Emersona Palmierija (bivši igrač Rome) za 25 do 30 miliona eera.

Još je neizvjesna i budućnost argentinskog napadača Gonzala Higuaina, a i ona će ovisiti o tome da li će Sarri stići u Torino. U slučaju da on naslijedi Maxa Allegrija, izvjesno je da bi i Higuain ostao u Juventusu, a u suprotnom najrealnija je opcija da Argentinac ode na novu posudbu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije