open-navfaktor-logo
search
Ostaje u Londonu
Chelsea potvrdio: Hudson-Odoi potpisao novi petogodišnji ugovor
Ovo se dugo čekalo, ali je sada sve riješeno i stvarno sam sretan zbog toga, rekao 18-godišnji krilni fudbaler
20.09.2019. u 09:24
get url
text

Talentovani 18-godišnji fudbaler Callum Hudson-Odoi potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Chelseajem. Prema navodima britanskih medija engleski reprezentativac u buduće će zarađivati 120.000 funti (oko 135.000 eura) sedmično, prenosi Anadolu Agency (AA).

Potpisom novog ugovora okončane su višemjesečne špekulacije o odlasku Hudson-Odoija za kojeg je najzainteresovaniji bio minhenski Bayern.

- Ovo se dugo čekalo, ali je sada sve riješeno i stvarno sam sretan zbog toga. Igrač sam Chelseaja od osme godine i ovo je pravi klub za mene. Oduševljen sam što smo sve dogovorili i sada se radujem povratku na teren - kazao je Hudson-Odoi.

Mladi krilni fudbaler sprema se za povratak fudbalu nakon teške povrede Ahilove tetive koju je pretrpio u aprilu ove godine. Mediji navode da je tokom pregovora ključno pitanje za Hudson-Odoija bila minutaža koju će dobijati. Stoga se može očekivati da će kod menadžera Francka Lamparda igrati više nego kod prethodnika Maurizija Sarrija.

Hudson-Odoi je za Plavce debitovao u januaru 2018. godine sa 17 godina. Od tada je upisao 28 nastupa i postigao pet golova. U dresu seniorske reprezentacije Engleske odigrao je dvije utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.