open-navfaktor-logo
search
Ruši klupski rekord
Chelsea spremio novi ugovor i nevjerovatnu plaću za Francuza
Prema trenutnom ugovoru Kante zarađuje 150.000 funti, a produženje ugovora s Francuzom klubu je na vrhu liste prioriteta, zajedno s produženjem ugovora Edenu Hazardu
20.11.2018. u 15:52
get url
text
NGolo Kante

Nakon što je ljetos u Rusiji sa reprezentacijom Francuske osvojio Svjetsko prvenstvo, N'Golo Kante sada bi sa Chelseajem trebao potpisati novi ugovor.

Prema odredbama novog ugovora 27-godišnji francuski veznjak trebao bi postati najplaćeniji igrač u historiji kluba sam Stamford Bridgea.

Kako javlja Goal.com pregovori su u toku, a Kante bi volio ostati u londonskom klubu. Ljubav je očito obostrana, pa su tako Plavci spremni Francuzu dati sedmičnu plaću u iznosu od 290.000 funti, što jasno govori koliko tim iz Londona želi zadržati svoju radilicu na sredini terena.

Prema trenutnom ugovoru Kante zarađuje 150.000 funti, a produženje ugovora s Francuzom klubu je na vrhu liste prioriteta, zajedno s produženjem ugovora Edenu Hazardu.

Za Francuza je već neko vrijeme zainteresiran Real Madrid, kao i Barcelona, no čini se kako će ostati u Londonu te biti najplaćeniji igrač kluba barem neko vrijeme, dok novi Hazardov ugovor ne prijeđe magičnu granicu od 300.000 funti sedmično.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.