open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv trik
Cijelog život pogrešno cijedite limun: Trik jedne žene na TikToku oduševio sve
Cijeđenje limuna je naizgled obična i banalna radnja u kuhinji, no mnoge taj postupak nervira jer sok curi na sve strane, a najmanje tamo gdje treba.
16.01.2021. u 21:14
get url
text

Također, uvijek nam se čini da ne iskoristimo sve iz ploda. Vrijeme okretanja, stiskanja i gnječenja omiljenog žutog citrusa je sada stvar prošlosti, jer smo saznali trik koji će vam uveliko olakšati pravljenje limunade.

Zahvaljujući Jacqui Baihn možete uspješno da iscijedite sav sok iz limuna a da ga ne presiječete na pola, dakle, bez noža, cjediljke i nereda po kuhinji, piše "Mirror".

Ova žena je na TikToku podijelila snimak kako cijedi limun uz opis: "Danas sam saznala da ovo može da se uradi", a mnogi njeni sljedbenici zapitali su se kako je moguće da niko ranije nije otkrio ovaj trik.

On se sastoji u sljedećem: kako biste iscijedili limun a da sok ne izlazi sa strane, potrebno vam je dugačko metalno šilo (velika igla) ili drveni, oštar i tanak štap, koji je dovoljno dugačak da napravi rupu od vrha do drugog vrha limuna.

Nakon toga, uklonite iglu i pritisnete limun, ali tako da je jedan otvor uperen ka šolji u koju želite da ga iscijedite. Limunov sok će na taj način curiti ravno, kao da ga sipate iz tetrapaka, a nijedna kap neće izaći na sto ili podlogu na kojoj ga cijedite, pa se nećete nervirati i brisati suvišnu tekućinu. Još jedna prednost ovog načina cijeđena limuna jeste što ga možete odložiti u frižider i po potrebi ponovo koristiti, jer se plod neće osušiti kao kada ga presiječete napola.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.