open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
CIK BiH: Ponovno brojanje listića u još četiri izborne jedinice
Centralna izborna komisija BiH je večeras na hitnoj sjednici, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, donijela naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića.
08.12.2020. u 22:28
get url
text

Ponovljeno brojanje bit će obavljeno na pojedinim biračkim mjestima iz četiri osnovne izborne jedinice, i to Bosanski Novi (RS), Derventa, Gacko i Šekovići. Na nekim biračkim mjestima će se brojati svi glasovi, a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti. U izbornoj jedinici Bosanski Novi (RS) će se za načelnika općine brojati listići sa 34 redovna biračka mjesta.

Nova ponovna brojanja će početi sutra oko 09.00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra) a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi.

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.