open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
CIK: Nekoliko biračkih mjesta u BiH nije otvoreno zbog tehničkih problema
U Bosni i Hercegovini danas se održavaju Lokalni izbori 2020. godine. U ovom trenutku, prema informacija sa kojima raspolaže Centralna izborna komisija BiH nekoliko biračkih mjesta u BiH nije otvoreno iz tehničkih problema i ta biračka mjesta će produžiti svoj rad za period kašnjenja, saopćeno je iz Centralne izborne komisije (CIK).
15.11.2020. u 09:54
get url
text

Ukupno je u BiH formirano 5.759 biračkih mjesta uključujući i 388 mobilnih timova (to su redovni mobilni timovi ne oni posebni COVID-19 mobilni timovi, o čemu će CIK BiH imati informaciju nakon izbora) .

U ovom trenutku, prema informacija sa kojima raspolaže Centralna izborna komisija BiH nekoliko biračkih mjesta u BiH nije otvoreno iz tehničkih problema i ta biračka mjesta će produžiti svoj rad za period kašnjenja.

Podsjećaju da je po jedno biračko mjesto formirano u Ambasadi BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, Generalnom konzulatu BiH u Minhenu, Ambasadi BiH u Oslu, Ambasadi BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Čikagu.

Prvi put se izbori održavaju u uslovima epidemije COVID-19. Poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa.

Odziv birača do 11 sati CIK će saopćiti na konferenciji u 12 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.