Čilićev otac nakon poraza od Federera: Marin ostaje naš ponos, živi za Wimbledon i jednog dana će ga osvojiti

Objavljeno: 16.07.17 u 18:07 Autor: A. Bečić Šuta

Marin Čilić nije uspio. Teniser rođen u Međugorju, koji nastupa za Hrvatsku, poražen je u finalu Wimbledona od Rogera Federera sa 3:6, 1:6, 4:6.

U domu Čilićevih u Međugorju sve je bilo spremno za veliku feštu. Brojni prijatelji i rodbina došli su zajedno gledati finalni meč Wimbledona, a Marinovi roditelji duel protiv Švicarca pratili sumeđu četiri zida.

VEZANI TEKSTFederer pohvalio Čilića pa poručio: Dolazim na Wimbledon i naredne godine da odbranim trofej!

Nakon poraza od jednog od najboljih tenisera svijeta okupljenim se obratio Marinov otac Zdenko.

- Sretan sam i ponosan. On je naš ponos i tako će i ostati. Mi ćemo nazdraviti i proveseliti se, jer izgubio je od jednog najvećeg igrača u historiji i nije sramota. Veselje bi bilo upotpunjeno da je ostvario životni san, ali siguran sam da neće odustati od toga. On živi san da osvoji Wimbledon i nadam se da će jednog dana ipak uspjeti - poručio je Marinov otac Zdenko Čilić nakon završetka meča u kojem je Federer savladao Čilića i uzeo osmi naslov na Wimbledonu.

Iako se jasno vidjelo da se bori sa suzama i nastoji ih zadržati, medijima je kazao kako se osjeća opušteno.

- Smatram da s Marinom nešto nije bilo dobro. Ne znam šta je. Iznenadilo me da nije dao sve od sebe. Mislim da je imao neku povredu ili je u pitanju neka blokada. Ne znam šta je. Prije meča je imao velike žuljeve, pokušali su to sanirati, koliko su to uspjeli ne znam. Da li je još neka povreda u pitanju vidjet ćemo - istakao je Ćilić, otkrivši da Marin u svoje rođeno Međugorje dolazi za koji dan.

Zdenko Ćilić nije imao zamjerki za Marinovog protivnika. Čak što više, kazao je kako je pobijedio bolji.

- Federer je iskoristio sve Marinove slabosti. Nemam nikakvih zamjerki za Federera. Čovjek je korektno odigrao. Marin nije bio danas pravi - poručio je Zdenko, te se pridružio ostalim navijačima koji su ga bodrili.