Cipurković: Duel s PAOK-om je prilika da vidimo gdje smo u evropskom rukometu

Objavljeno: 10.11.17 u 10:58

Jutros u 9 sati rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa krenule su iz Skoplja u Solun gdje se sutra sastaju s PAOK-om, u 3. kolu Challenge kupa.

 

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Tuzlanke su posljednja ženska ekipa iz BiH u EHF-ovim takmičenjima ove sezone, nakon ispadanja Krivaje (Challenge kup) i Gruda (EHF kup).

- Nemam ništa dodati onome što je na konferenciji za novinare u Tuzli rekao sportski direktor Elmir Grabčanović. Grkinje su bolja i kvalitetnija ekipa, s više međunarodnog iskustva. Ovo će za nas, u stvari, biti prilika da vidimo gdje smo u evropskom rukometu - izjavio je za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa Damir Cipurković.

Tuzlanske rukometašice sinoć su u sportskom centru "Boris Trajkovski" u Skoplju odradile trening, dok bi dva bi trebale imati u Solunu.

- Tako smo planirali, ali s Grcima nikad nisi načisto, pa ostaje da vidimo dali će ispoštovati ono što su obećali - napominje trener Tuzlanki.

U dvorani u Solunu stručni štab Jedinstva AR tražio je obavezni i dodatni trening. Javljeno je da će u dvoranu moći ući večeras u 18 sati, te sutra u 9.00 sati.

- Za sinoćnji trening možemo se zahvaliti mom prijatelju i bivšem suigraču iz zlatne generacije kadeta i juniora Sloboda Solane, Aleksandru Joviću, koji radi kao trener u RK "Metalurgu", gdje je pomoćnik Lini Červaru. Svakako da nam je trening dobro došao da se igračice malo rasterete i izbace iz sebe umor od dugog putovanja - napomenuo je Cipurković, podsjećajući da su autobusom od Tuzle do Skoplja prešli oko 1.000 kilometara vozeći se devet sati.

Utakmica PAOK - Jedinstvo AtlasRelax igra se u subotu od 16 sati, dok je uzvratni susret 19. novembra u velikoj dvorani tuzlanskog Mejdana (19.30 sati).