open-navfaktor-logo
search
Sudije u glavnoj ulozi
Cirkus u Prvoj ligi RS: Zabranili prijenos meča, gostima poništena dva gola, penal u 97. minuti
Derbi susret 16. kola Prve lige entiteta RS između Slobode iz Bosanskog novog i Zvijezde 09 završen je bez pobjednika i bez golova.
06.11.2022. u 12:14
get url
text

No, ovaj meč bi se mogao nazvati i cirkusnom predstavom, o čemu je govorio i Srđan Šušić, šef stručnog štaba gostujućeg tima.

- Prije svega želim da čestitam igračima i jedne i druge ekipe na sjajnom meču po veoma teškom terenu. Kad kažem igračima, ne mislim na sve aktere koji su učestvovali na ovoj utakmici jer igrači domaćina su bili više nego korektni.

Kad odigraš dobro utakmicu, napraviš tri 100 posto šanse, ponište ti dva čista gola, odbraniš nepostojići penal u 97. minutu, budeš bolji protivnik onda ovaj bod i nije tako velik.

Moglo se vidjeti da ipak postoji "pravda" u fudbalu, ali ona Božija i samo je još falilo da u posljednjem napadu poentiramo i vratimo se kući sa cjelim plijenom - rekao je Šušić nakon utakmice za klupski internet sranicu.

Iz bijeljinskog tima nisu bili zadovoljni suđenjem (pravdu dijelio Dragan Todić iz Doboja).

- Ne želim da komentarišem sudije, a ni nekog ko ima moć da daje naloge kako "treba" dijeliti pravdu, ali mislim da smo danas svi koji smo u fudbalu izgubili mnogo!

Život ide dalje, pobijediš, izgubiš, ali ne smijemo izgubiti fudbalsku draž, jer fudbal igraju fudbaleri i njih niko ne treba da sputava u tome, a danas je upravo tako bilo. Uskraćeno im je da se raduju svom uspjehu koji su zaslužili na terenu.

Mojim momcima još jednom čestitam na svemu prikazanom, koji su moralni pobjednici - zaključio je Šušić.

Kako piše portal Mojabijeljina, Sloboda nije dozvolila da realizuju TV prijenos utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.