open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Zmajeva
Ćivić: Protivnika dobro poznajemo, dva dana nije dovoljno za kvalitetnu pripremu
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će obaviti prvi trening u Helsinkiju u sklopu priprema za prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv Finske.
22.03.2021. u 10:36
get url
text

Jedan od igrača koji je jučer (nedjelja, op. a.) stigao u Finsku, Eldar Ćivić spremno dočekuje prvi susret u kvalifikacijama.

- Pred nama je jako malo vremena i svega dva treninga ćemo odraditi do prve kvalifikacione utakmice. Sigurno da nije dovoljno za kvalitetnu pripremu, međutim u klubovima radimo, sezona je u punom jeku i spremni smo. Što se mene tiče u dobroj sam formi, spreman sam da pružim maksimum kao i uvijek kad nastupam u dresu reprezentacije - rekao je Ćivić u izjavi za zvaničnu stranicu FSBiH.

Sa Finskom su Zmajevi igrali još u prošlim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Protivnika dobro poznajemo jer smo u prošlim kvalifikacijama igrali protiv njih. Upoznati smo sa njihovim kvalitetima i to je dobra ekipa. Vjerujem da možemo u meču sa Finskom da nametnemo naš ritam i nadam se dobrom rezultatu - naglasio je Ćivić.

Osim Ćivića jučer su u Helsinki stigli Kenan Pirić, Darko Todorović, Gojko Cimirot i Marko Mihojević, dok se dolazak ostalih reprezentativaca očekuje danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.