open-navfaktor-logo
search
Radna večera
Članovi Predsjedništva BiH putuju u Brisel na sastanak sa Mogherini
Radnoj večeri će prisustvovati Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, te ostali lideri država zapadnog Balkana
28.10.2019. u 13:05
get url
text
Članovi Predsjedništva BiH sa Federicom Mogherini
Članovi Predsjedništva BiH sa Federicom Mogherini

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine putuju danas u Brisel, gdje će, kako je potvrđeno za Faktor, sutra prisustvovati radnoj večeri sa potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom Evropske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini.

Radnoj večeri će prisustvovati Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, te ostali lideri država zapadnog Balkana. Očekuje se dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Kosova Hashima Thacija, predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva i premijera Albanije Edija Rame.

Članovi Predsjedništva BIH su, podsjećanja radi, u Briselu boravili krajem januara ove godine, kada su sa Mogherini razgovarali o procesu formiranja vlasti u BiH, te o izazovima sa kojima se naša zemlja suočava u procesu približavanja EU.

Mogherini će uskoro i zvanično naslijediti Španac Josep Borrell, koji je na tu poziciju imenovan početkom augusta ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.