open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
Čolić: Zatražili smo veći angažman inspekcija, ali i zabranu političkih skupova
Dajana Čolić, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, za Faktor je kazala kako su od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) TK i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) TK zatražili pojačan angažman na terenu.
27.10.2020. u 12:19
get url
text

VEZANI TEKST - Mirsad Kukić "rizikovao" bez maske: U Omazićima kod Banovića kao da nema korone

Razlog je spriječiti kršenje epidemioloških mjera, a koje smo imali priliku vidjeti i na predizbornom skupu u ponedjeljak održanom u Banovićima stranke PDA gdje se okupio veći broj od dozvoljenog, bez držanja distance, a veći broj građana je došao bez maski. Slični snimci mogli su se vidjeti i sa predizbornih skupova nekih drugih političkih stranaka. 

- Nažalost, ne samo jedan, nego više političkih subjekata krši naredbe o okupljanjima. Od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK i MUP-a TK već je zatražen pojačan angažman. Uz to, tražili smo mišljenje i Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), da u potpunosti zabranimo političke skupove, a u međuvremenu smo preporučili svima da ih ne održavaju - kazala nam je Čolić.

U Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK nam nisu odgovorili da li je neko jučer na političkom skupu PDA kažnjen zbog kršenja epidemioloških mjera.

Podsjećamo, jučer je stupila na snagu naredba Štaba Federalnog ministarstva zdravstva da su u cijeloj Federaciji maske obavezne na otvorenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.