Italija

Conte obećao manje konfliktne odnose s Evropskom unijom

Objavljeno: 10.09.2019. u 08:45

Conte je obećao manje konfliktne odnose s Evropskom unijom i rekao da će njegov tim raditi na oživljavanju ekonomije i smanjenju poreza

Talijanski premijer Giuseppe Conte

FOTO: Xinhua

Talijanski premijer Giuseppe Conte u ponedjeljak navečer je lako dobio povjerenje zastupnika kojima je obećao da će uvesti Italiju u "novu reformatorsku eru", zatraživši pomoć Evrope u vezi s budžetskim propisima i s imigracijom. 

Od 606 zastupnika koliko ih je glasalo, 343 su dala povjerenje vladi, 263 su joj ga uskratili i troje se suzdržalo od glasanja. 

U govoru koji je trajao sat i po, premijer kojem je produžen mandat na čelu nove većine koju čine Pokret 5 zvijezda (antisistemski) i Demokratska stranka (lijevi centar) izložio je "velik politički projekat" za novu vladu koja bi trebala upravljati zemljom do 2023.

Conte je obećao manje konfliktne odnose s Evropskom unijom i rekao da će njegov tim raditi na oživljavanju ekonomije i smanjenju poreza.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije