open-navfaktor-logo
search
UFC 230
Cormier "ugušio" Lewisa i odbranio dva šampionska pojasa
Ključ za pobjedu bilo je Cormierovo olimpijsko hrvanje na koje se oslonio kako bi neutralizirao Lewisovu ofanzivu na nogama i dominirao kroz meč
04.11.2018. u 08:54
get url
text
Daniel Cormier

Daniel Cormier uspješno je obranio naslov prvaka u teškoj kategoriji zaustavivši Derricka Lewisa "gušenjem" u drugoj rundi glavne borbe UFC 230 u njujorškom Madison Square Gardenu.

"Crna zvijer" se pokazala jednostavnim zadatkom za UFC-ovog prvaka u dvije kategorije koji je u borbu ušao kao velik favorit. Ključ za pobjedu bilo je Cormierovo olimpijsko hrvanje na koje se oslonio kako bi neutralizirao Lewisovu ofanzivu na nogama i dominirao kroz meč.

Na početku borbe Lewis je plasirao nekoliko udaraca na što je Cormier reagovao rušenjem. Lewis se uspio vratiti na noge, ali je brzo završio nazad na podu gdje ga prvak kontrolisa do kraja runde. U drugoj Lewis pogađa lijevim krošeom i slaže dobar napad, ali ne uspijeva doći do velikog nokauta. Cormier nastavlja s rušenjima te pronalazi put do leđa da bi završio borbu gušenjem s leđa nakon dvije minute 14 sekundi u drugoj rundi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.