open-navfaktor-logo
search
Zvanično predstavljanje
Coutinho zadužio Bayernovu "desetku", Braco hvali Brazilca
Zaključenim poslom bio je zadovoljan i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić
19.08.2019. u 13:55
get url
text

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihadmidžić još u petak kasno navečer je potvrdio kako je njemački prvak s Barcelonom dogovorio jednogodišnju posudbu brazilskog veznjaka Philippea Coutinha.

Brazilac, koji je tokom karijere igrao za Inter, Liverpool i Barcelonu, stigao je kao veliko pojačanje u Bavarsku, a danas je zvanično predstavljen kao fudbaler njemačkog velikana. Coutinho je zadužio dres s brojem deset, što je svakako velika obaveza za njega, ali i posebno priznanje.

- Ovaj transfer za mene predstavlja novi izazov u karijeri. Igrat ću u novoj zemlji, za jedan od najboljih evropskih klubova. Zbog toga sam posebno sretan - rekao je Brazilac tokom predstavljanja.

Zaključenim poslom bio je zadovoljan i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić.

- Coutinho je tokom pregovora u Barceloni jasno naglasio da po svaku cijenu želi prijeći u Bayern. On je igrač svjetske klase, sa velikim sposobnostima, pogotovo u ofanzivi, gdje može igrati na više pozicija u timu - kazao je Braco.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.