Čović i Izetbegović sa Inzkom: Članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH

Objavljeno: 17.10.17 u 17:07

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su u nastupnu posjetu zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt Dennisa W. Hearnea i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka. 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uslova za integraciju BiH u EU i NATO, političko-ekonomskom stanju i prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne promjene u našoj zemlji. Visoki predstavnik Inzko i supervizor za Brčko Distrikt Dennis W. Hearne su istakli da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO.

Na kraju sastanka članovi Predsjedništva BiH su izrazili podršku zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko Distrikt Dennisu W. Hearneau, te mu zaželjeli uspjeh u izvršavanju misije u BiH. U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Đerić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.