open-navfaktor-logo
search
Predsjednik HDZ-a
Čović: Naš stav je jasan, strane sudije Ustavnog suda su trebali davno otići
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović je kazao da je današnji sastanak sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ranije dogovoren.
13.02.2020. u 12:41
get url
text

Čović je najavio da će naredne sedmice biti održan sastanak sa Savezom za bolju budućnost (SBB), dok se dogovaraju teme za sastanak sa Strankom demokratske akcije (SDA). Sa Demokratskom frontom se, sudeći prema njegovom odgovoru, nema namjeru sastajati.

- Mislim da je ovo situacija kada ćemo kao partneri koji čine vlast sjesti, razgovarati, pojasniti neke stavove, da ne bi komunicirali putem medija – izjavio je Čović.

Govoreći o usvajanju Zakona o Ustavnom sudu BiH, na kojem insistira SNSD, Čović je kazao da je njihov stav poznat od ranije, te smatra da su stranci iz Ustavnog suda trebali davno otići, ali da je pitanje kako doći do toga i da je za to potreban konsenzus.

Na pitanje da li je biskup Franjo Komarica u pravu kada kaže da entitet RS otima zemlju Hrvatima, Čović je izjavio da ne bi komentirao bilo kojeg crkvenog vjerodostojnika, odnosno vjerskog vjerodostojnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.