open-navfaktor-logo
search
Okončana sjednica
Čović o imenovanju Mlađena Božovića: Svaki stav SNSD-a je meni prihvatljiv
O imenovanju Božovića će se, dodaje, razgovarati nakon sjednice Zajedničkog kolegija, a prije početka sjednice Doma naroda
15.01.2020. u 11:40
get url
text

Okončana je sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon koje je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović potvrdio da su utvrđeni prijedlozi članova zajedničkih komisija i delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je kazao da Zajednički kolegij nije raspravljao o imenovanju nedostajućih članova Vijeća ministara BiH, naročito Mlađena Božovića, koji je predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, ali čije je imenovanje, zakazano za sutrašnju sjednicu Zastupničkog doma, upitno zbog izostanka podrške zastupnika.

- Danas smo samo dogovorili da imamo zamjenske predstavnike u Zastupničkom domu i Domu naroda, za one osobe koje su otišle u Vijeće ministara. Tako ćemo danas umjesto gospodina Fahrudina Radončića imenovati adekvatnu osobu – kazao je Čović.

O imenovanju Božovića će se, dodaje, razgovarati nakon sjednice Zajedničkog kolegija, a prije početka sjednice Doma naroda.

- Svaki stav koji predloži SNSD za mene je prihvatljiv stav, ako prođe procedure kroz naše komisije koje su po zakonu zadužene, bez obzira na to o kome se radi. Sve što predlože kolege iz SNSD-a, a jednako tako iz SDA, ako se uklope u naše zakonske okvire i ako dobijemo za to potvrde, a dobili smo, o tome ne treba otvarati rasprave – izjavio je Čović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.