open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Zagrebu
Čović sa Grlić Radmanom razgovarao o reformama izbornog zakonodavstva u BiH
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas u Zagrebu sastanak s ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.
04.11.2021. u 14:57
get url
text

- Dvojica političkih dužnosnika razgovarali su o aktualnim političkim okolnostima u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reforme izbornog zakonodavstva kao ključnog političkog pitanja - objavili su iz Ureda predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

Dodaje se da je konstatirano da posljednji razgovori s međunarodnim partnerima i medijatorima cjelokupnog procesa trebaju biti motiv domaćim političkim dužnosnicima za postizanje konačnog dogovora i uklanjanje svih postojećih neustavnih odredbi diskriminacije i majorizacije.

Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda predstavlja ustavnopravni okvir koji kroz Izborni zakon Bosne i Hercegovine mora biti usklađen s Ustavom BiH, čime bi se u BiH konačno napravio funkcionalan i stabilan evropski politički sistem, zaključeno je na današnjem sastanku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.