open-navfaktor-logo
search
Užasni napad
Covid bolnica u Nišu: Starac od 82 godine pretukao štakom medicinsku sestru jer ga je spriječila da skoči kroz prozor
S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Covid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra u Srbiji, jer mu nije dozvolila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim ga spriječila  i skoči kroz prozor.
02.08.2020. u 12:30
get url
text
Klinički centar Niš

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubijedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – izjavili su svjedoci, prenosi telegraf.rs.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj, a niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru

- To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – saopćeno je iz Kliničkog centra.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom.

- Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spasi i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.