open-navfaktor-logo
search
Portugalski napadač
Cristiano Ronaldo bez mnogo razmišljanja otkrio najdražu titulu u karijeri
Prošle su tačno četiri godine otkako je fudbalska reprezentacija Portugala pokorila Evropu i prvi put u svojoj historiji osvojila jedan veliki trofej.
10.07.2020. u 14:11
get url
text

Ova titula koliko-toliko je ublažila bol među ljubiteljima fudbala u ovoj zemlji nakon što su kao domaćin 2004. godine u finalu Evropskog prvenstva poraženi od Grčke.

Zanimljivo da su i Portugalci prije četiri godine u finalu pobijedili domaćina Eura, i to golom Edera u 109. minuti utakmice.

Iako je u tom meču zamijenjen u 25. minuti zbog povrede, jedan od najboljih fudbalera svih vremena Cristiano Ronaldo kaže kako mu je to najdraža i najvažnija titula u karijeri, iako ih je osvojio mnogo.

- Na današnji dan prije četiri godine doživjeli smo historijski i jedinstven dan za sve nas! Za mene je to bio bez sumnje najvažniji naslov u mojoj karijeri - napisao je Cristiano Ronaldo na društvenim mrežama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Faz hoje 4 anos que vivemos um dia histórico e único para todos nós! Para mim foi sem dúvida o título mais importante da minha carreira! #campeoesdaeuropa2016 #Portugal

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.