open-navfaktor-logo
search
Nekorektni Portugalac
Cristiano Ronaldo glavni krivac što Edin Džeko nije došao u Juventus
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta potpisao je dvogodišnji ugovor sa Interom.
04.09.2021. u 12:52
get url
text

No, sve je moglo biti drugačije, odnosno Dijamant je mogao vrlo lako završiti i u Juventusu. Glavni krivac za to što kapiten Zmajeva nije stigao u Torino je Cristiano Ronaldo, piše Il Giornale.

Stara dama je navodno imala namjeru angažovati Džeku, kao zamjenu za Ronalda, ali je odustala jer su u klubu bili uvjereni da će Portugalac ostati u Torinu.

- U subota, 31. jula, netko iz Juventusa (Pavel Nedved ili Federico Cherubini) nazvao je Džekinog agenta i poručio kako ne računaju na njega. Bh. fudbaler je bio "blokiran" od strane Juventusa dva mjeseca. No, toga dana Juventus je bio uvjeren da će Ronaldo ostati. Džeko je u međuvremenu potpisao za Inter, a Ronaldo je u finišu prijelaznog roka prešao u Manchester United - piše Il Giornale.

Podsjetimo, Džeko je i prošle godine bio na pragu prelaska u Juventus, bukvalno je sve dogovorio, ali je tada posao pokvario Arkadiusz Milik koji zbog nesređenih odnosa sa Napolijem nije mogao doći u Romu, gdje je trebao zamijeniti Džeku, pa je Dijamnat bio prisiljen ostati u Rimu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.