open-navfaktor-logo
search
Izazovna vremena
Crna Gora: Državni tužilac pozvao vjernike da slave Vaskrs u kućama
Crnogorski vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković pozvao je pravoslavne vjernike da, zbog epidemije koronavirusa, Vaskrs proslave u svojim kućama.
14.04.2020. u 18:05
get url
text

On je ocijenio da su, kako je kazao, ovo posebno izazovna vremena za vjernike.

- Vjernici katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori i širom svijeta ovaj praznik već su obilježili u izolaciji. Nama najbliži, stanovnici Tuzi, pokazali su odgovornost da se i u ovim novonastalim okolnostima praznik može obilježiti unutar porodice - rekao je Stanković.

On je istakao da su ovo dani koji od svih zahtijevaju disciplinu i odgovornost. Stanković je kazao kako očekuje da se vjernici pravoslavne vjeroispovijesti takođe pridržavati svih propisanih mjera i slaviti praznik u krugu najbližih.

- Svi koji svjesno krše mjere i naredbe nadležnih organa će na taj način izazvati odlučnu reakciju Tužilaštva i snositi krivičnu odgovornost zbog nesavjesnog ponašanja. Upozoravam sve one koji nijesu disciplinovani, koji svjesno krše mjere i naredbe nadležnih organa da će time izazvati odlučnu reakciju Tužilaštva i da će snositi krivičnu odgovornost zbog nesavjesnog ponašanja, jer zakon je jednak za sve - kazao je Stanković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.