open-navfaktor-logo
search
Tenzije
Crna Gora: Uhapšeni zastupnici štrajkuju glađu
Zastupnicima Demokratskog fronta određen pritvor od 72 sata
28.12.2019. u 08:11
get url
text

Zastupnicima Demokratskog fronta (DF) Milunu Zogoviću, Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću određeno je zadržavanje do 72 sata u pritvoru, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Njihov stranački kolega Slaven Radunović kazao je da će Mandić i Zogović početi štrajk glađu zbog, kako je rekao, neosnovanog zadržavanja u pritvoru. Nakon što je tužilac odredio pritvor Kneževiću, Radunović je rekao da će i Knežević štrajkovati glađu.

-Ovo je dokaz da institucije u Crnoj Gori ne sprovode svoju ulogu i da su odlučili da zastupnički imunitet koji imaju predstavnici DF-a potpuno zanemare i na silu sprovode svoju osvetu prema ljudima koji vode najveći opozicioni blok u Crnoj Gori. Andrija Mandić i Milun Zogović su odlučili da od ovog momenta stupe u štrajk glađu koji će trajati koliko bude trajao pritvor - kazao je Radunović.

Zastupnici DF-a su jučer privedeni nadležnom tužiocu uz krivične zbog incidenta u plenarnoj sali parlamenta tokom glasanja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Iz Uprave policije ranije su kazali da će protiv ostalih privedenih zastupnika Demokratskog fronta biti pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Iz policije su tada kazali da su Mandić, Zogović i Knežević uhapšeni na zahtjev Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. Tužilac je ocijenio da je Zogović počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su Mandić i Knežević osumnjičeni da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.