open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Crnadak razgovarao sa Sabolićem: Hrvatska će nastaviti pružati podršku BiH za kandidatski status u EU
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak tokom razgovora sa Sabolićem istaknuo je da BiH želi kontinuirano unapređivati odnose sa susjednim zemljama u svim područjima
27.08.2019. u 11:02
get url
text

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Crnadak je izrazio dobrodošlicu Saboliću u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješnu diplomatsku misiju.

Istaknuo je da Bosna i Hercegovina želi kontinuirano unapređivati odnose sa susjednim zemljama u svim područjima budući da su oni važni za cjelokupnu atmosferu saradnje u regiji.

- Od Hrvatske, kao zemlje s kojom BiH ima najdužu granicu i koja je članica Europske unije, Bosna i Hercegovina očekuje nastavak potpore na evropskom putu. Istaknuo je uvjerenje da će se odnosi dvije zemlje razvijati u pozitivnom smjeru, a sva otvorena pitanja rješavati zajednički - navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sabolić je zahvalio na dobrodošlici, informirao o pripremama Hrvatske za preuzimanje predsjedavanja Europskom unijom u prvoj polovici iduće godine i naglasio da će Hrvatska nastaviti s podrškom BiH u sticanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.