open-navfaktor-logo
search
Zajednička presica
Crnogorac optimista, Nalić pred derbi poručio: Emocije postoje, ali ja sam uposlenik FK Tuzla City
Uoči nedjeljnog gradskog derbija, u prostorijama FK Tuzla City održana je zajednička press konferencija na kojoj su prisustvovali trener i kapiten Slobode Gradimir Crnogorac i Amar Beganović, te strateg Plavih Zlatan Nalić i veznjak Nemanja Nikolić.
25.09.2020. u 14:21
get url
text

Trener Slobode Gradimir Crnogorac je optimista.

- Znamo da nas očekuje teška utakmica u nedjelju, dobro smo skautirali protivnika, znamo da je to dobra ekipa s visokim ambicijama, ali imamo mladu i poletnu ekipu koja se može svakom suprotstaviti. Svi igrači su spremni i dat će maksimum kao što je to bilo i u prethdnom utakmicama. Vidjeli ste protiv Sarajeva da nemamo respekta prema nikome, mislimo o sebi i nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru i borbenu utakmicu i da će rezultat biti u našu korist - kazao je Crnogorac.

Kapiten Beganović je pohvalio Nalićev tim.

- Radi se o skupu jako dobrih individualaca, o ekipi koja možda ima najveći budžet u Premijer ligi. Međutim, mi imamo svoje adute, dovoljan kvalitet da se svakome suprostavimo.

Zlatan Nalić, trener Plavih, emotivno je govorio o duelu protiv bivšeg kluba. 

- Što se tiče utakmice koja nas očekuje, nazvali ste je derbi, a znate šta znači derbi. Sve su opcije moguće, to su specifične utakmice. Ako mene pitate, to je za mene takmičarska prvenstvena utakmica i kao takvoj pristupam. Prvenstveno je to utakmica za bodove, te jedan segmenat našeg puta ka krajnjem cilju - kazao je Nalić, dodavši da će biti emocija:

- Normalno da hoće. To je klub koji sam trenirao i klub koji je dio moje porodične tradicije. Emocije postoje, ali ja sam uposlenik FK Tuzla City. Moj jedini cilj je osvojiti tri boda.

Istakao je i značaj publike.

- Utakmice bez publike neke klubove je oštetilo, a nekima je to pomoglo. Klubovi koji imaju armiju navijača su oštećeni… Naprimjer, u Švedskoj ligi manji klubovi su dosta uspješniji jer nisu baš ovisni o armiji navijača. Veliki, s druge strane, imaju problema jer su im navijači 12. igrač. Meni navijači nedostaju, volim kada "kuha" sa svih strana. Nažalost, sada ih neće biti, to će biti veliki hendikep za cijelu utakmicu - kazao je Nalić naglasivši kako je njegov tim kompletan u koji se vratio Barišić poslije suspenzije.

Veznjak Nemanja Nikolić je o gradskom derbiju je kazao:

- Drago mi je što ću biti dio jednog ovakvog derbija. Derbi budi posebne emocije, očekujem da nam te dodatne emocije pomognu i da osvojimo tri boda. Jedan od tri u državi uz onaj u Sarajevu i Mostaru. Želimo dati maksimum i pokazati da smo bolja ekipa od Slobode. U našem DNK je pobjeda i takav nam je menatalitet - rekao je Nikolić koji je istakao kako na plavu svlačionicu poraz u Banjoj Luci nije utjecao i da su svi uzbuđeni i da je jedva čekaju utakmicu.

Gradski derbi na Tušnju se igra u nedjelju od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.