open-navfaktor-logo
search
Prisustvovalo 25.000 ljudi
Crnogorci donijeli koronovirus s utakmice u Beogradu
Direktor bolnice u Podgorici izjavio je u četvrtak da se koronavirus u Crnoj Gori ponovno proširio zbog navijača koji su prošle sedmice bili na utakmici između Crvene zvezde i Partizana u Beogradu.
18.06.2020. u 15:07
get url
text

Šef kliničkog centra Jevto Eraković rekao je da vlast sada treba ispitati koliko je ljudi preko Bosne i Hercegovine otišlo i vratilo se u Crnu Goru iz Srbije i utvrditi njihovo kretanje i kontakte.

- Svako od njih, da je regularno došao u Crnu Goru morao bi biti u karantinu ili samoizolaciji - rekao je Eraković za javnu televiziju.

Podsjetio je da Crna Gora nije otvorila granicu sa Srbijom zbog visoke stope zaraze toj zemlji i istaknuo da je prelivanje oboljelih lako i lagano.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 10. juna utakmicu pred 25 hiljada gledatelja, u vrijeme kada se većina evropskih sportskih takmičenja održava bez publike ili uz ograničen broj gledalaca.

U Crnoj Gori je trenutno devetero oboljelih od covida-19. Nakon što 42 dana uzastopno nije bilježila nove slučajeve, 14. juna registrirala je prvi, dva dana kasnije drugi, a jučer još sedam slučajeva.

Ta je država na jugoistoku Europe 1. juma otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 hiljada stanovnika, no ne i sa susjednom Srbijom što je izazvalo oštre kritike Beograda, prenosi Hina.

Početkom juna crnogorska vlada proglasila je kraj epidemije nakon što 28 dana zaredom, odnosno dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.