Crnogorcima će teško izmaći titula: "Borbu" za najvećeg lijenčinu nastavilo petero takmičara

Objavljeno: 11.09.17 u 11:16

Borbu za titulu "Najvećeg lijenčinu za 2017. godinu" i novčanu nagradu od 200 eura, nakon prespavane noći, nastavilo je petero "takmičara", tri dame i dva momka – sestre Marković iz Podgorice, Irena i Mirjana, Ivana Stanković iz Beograda, Vukašin Vračar iz Podgorice i Veljko Bojanić iz Nikšića.

Među favoritima je Vukašin Vračar
Među favoritima je Vukašin Vračar

Jučer ujutro u deset sati zaleglo je njih desetero – Dragana Tasić iz Knjaževca i Tadija Tijanić iz Brezana, koji su brzo odustali od takmičenja, Nikšićani Tanja Božović i Dejan Todorović, koji su ustali nakon nekoliko sati i Bojan Bigović, također iz Nikšića, koji je tokom noći diskvalifikovan jer je prekršio pravila.

A pravila su jednostavna – ležati i samo ležati.

Drugoplasirani će kao nagradu dobiti vikend u etnoselu, dok je za trećeplasiranog obezbijeđen rafting. Rekord drži Marko Đurović iz Podgorice koji je 2014. godine ležao 37 sati.

Takmičenje već šestu godinu zaredom organizuju vlasnici etnosela "Montenegro", braća Blagojević, poznata po inovativnosti.

Tako se u njihovom etnoselu, koje se nalazi u Pivi, u Gornjim Breznima, tridesetak kilometara od Nikšića, može naći "pivagra", "pomamljenica", "flaša sa crnogorskim zrakom", ali i muzeji sira, muzike, stripa…